Αρχική Σελίδα

Δωρητές - Ευεργέτες

Παρουσίαση


Μαρμάρινη στήλη με τα ονόματα των δωρητών
και των τεχνιτών της πρώτης φάσης
αναστήλωσης του ναού, 1980-1984 και
1999-2002.

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΟΦΕΛΤΗΣ - Ο Φίλος της Νεμέας» ευχαριστεί θερμά τους δωρητές και τους υποστηρικτές του, που αποδεικνύονται πολύτιμοι και αναντικατάστατοι συμπαραστάτες στο έργο του. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι να τους θεωρούμε ζωτικό κομμάτι του ολοένα και μεγαλύτερου κύκλου φίλων μας.

Η συμβολή τους αποτελεί πλέον βασικό παράγοντα για τη συνέχιση των εργασιών της αναστήλωσης του ναού του Διός στη Νεμέα.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους:

Aspis Bank
S & B Βιομηχανικά Ορυκτά
Α.Κ.Ε. Σαραντόπουλος
Βαράγκη Ελένη
Βασιλόπουλος Γεράσιμος
Εγνατία Τράπεζα
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
Εφραίμογλου Λάζαρος
Ίδρυμα Lyras Family
Ίδρυμα Λαμπράκη
Ίδρυμα Σαμούρκα
Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου
Ίδρυμα Ι. Κωστόπουλου
Λαμπράκη 'Αννα
Παπαλεξόπουλος Θεόδωρος
Τράπεζα της Ελλάδος
Χρόνης Ευάγγελος

Συνεισφορά

Μέσω του θεσμού των δωρεών, ανεπτύχθησαν στην αρχαιότητα το πνεύμα, οι τέχνες και ο πολιτισμός. Στη σημερινή εποχή οι δωρεές αποτελούν αποφασιστικό παράγοντα στήριξης ευγενικών σκοπών και σημαντικών πολιτιστικών έργων.

Το έργο της αναστήλωσης του ναού του Διός στη Νεμέα χρηματοδοτείται μέχρι στιγμής από χορηγίες και δωρεές ιδρυμάτων και ιδιωτών και η συμβολή τους είναι πραγματικά τεράστια αν σκεφτεί κανείς ότι η αναστήλωση κάθε κίονα κοστίζει μέχρι 500.000 ευρώ.

Όποιο και αν είναι το κονδύλι της δωρεάς, μικρό ή μεγάλο, είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχιση των προσπαθειών μας που έχουν σκοπό τη διατήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Αξίζει να αναφερθεί το παράδειγμα μιας φίλης Καναδής, μητέρας τριών παιδιών, που όταν έμαθε για την αναστήλωση του ναού, συνεισέφερε με ένα τσεκ 36 δολλαρίων, σαν ένδειξη συμπαράστασης στον ευγενικό αυτό σκοπό παρόλο που δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα.

Όλα τα ποσά ανεξαιρέτως, τα οποία περιέρχονται στο ταμείο του Σωματείου, έχουν διατεθεί για τους σκοπούς του Οφέλτη καθώς και την αναστήλωση του Ναού του Διός και δεν δαπανώνται ούτε καν για την λειτουργία του Σωματείου.

Κεντρική Σελίδα Χάρτης Ιστοσελίδας Όροι Χρήσης - Δήλωση Απορρήτου
website by Theratron